Geldproblemen los je samen op

Geldproblemen zijn niet iets om je voor te schamen; het kan namelijk iederéén overkomen. Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland heeft problematische schulden of zit in de gevarenzone. Maar geldproblemen zijn wel iets om zo snel mogelijk op te lossen, want hoe langer je wacht, hoe meer de situatie verslechtert. Gelukkig sta je er niet alleen voor.

Liever een ommetje maken dan de post openmaken, waardoor de stapel rekeningen en aanmaningen groeit en groeit. Overdag de schijn ophouden dat alles goed gaat, ’s nachts wakker liggen van het piekeren. Bij een kennis geld lenen om het ene gat met het andere te dichten. Als de deurbel gaat  bang zijn dat de deurwaarder op de stoep staat. Misschien zijn dit voor jou herkenbare voorbeelden  en ervaar je stress en eenzaamheid, omdat je tot het uiterste probeert de problemen zelf op te lossen. Toch is hulp vragen het beste wat je kunt doen als je in de schulden zit. En dan met name bij een professionele instantie, want hoe goedbedoeld de hulp van vrienden en familie ook is, vaak raak je daardoor van de regen in de drup en komt bovendien de vriendschapsrelatie onder druk te staan.


Vroegtijdig om hulp vragen bij schulden voorkomt dat situaties uit de hand lopen. Samen met een professional worden de problemen in kaart gebracht en alleen al het overzicht creëert veel rust.  Daarna wordt gezamenlijk bekeken hoe de schulden kunnen worden afgelost – en de problemen opgelost. Hoe slecht de situatie ook is (of lijkt), niemand hoeft er alleen voor te staan. Er zijn instanties die hulp bieden.


Zet de stap, vraag om hulp.
 

This is Sliced Diazo Plone Theme